Конгресменот Том Емер воведе предлог закон за забрана на ДВЦБ

март 8, 2023

Alexandra Jones

Tokenpaddock.com content is written in English. Translations into other languages are automated and there may be minor text errors.

Choose Language: 

Претставникот Том Емер, воведе предлог-закон за забрана на Федералните банка да издава (дигитална валута на централната банка) ДВЦБ на мало . Претставникот Емер беше првиот член на Конгресот што ги одврати ДВЦБ преку законодавство кога воведе сличен предлог-закон во јануари 2022 година. Нацрт-законот им забранува на Федералните резерви да издава ДВЦБ на мало со тоа што ѝ забранува на Федералната банка да издава ДВЦБ директно на поединеци. Исто така, забранува ФЕД да нуди производи или услуги директно на поединец и да одржува сметка во име на поединец.

Ажурираната верзија обезбедува дополнителна заштита дизајнирана да ја спречи Федералните резерви да издаваат ДВЦБ за малопродажба. Поточно, поновата верзија им забранува и на одборот на гувернери и на федералниот комитет за отворен пазар, да користат ДВЦБ за спроведување на монетарната политика, исто така, им забранува на Федералните резерви да спроведува пилот програми за ДВЦБ без да го информира конгресот.

Конгресменот Том Емер изјави:

„Денес сакав да зборувам за важен дел од легислативата што може или сè уште не е на вашиот радар. Минатата недела, го воведов државниот акт против надзор на дигиталната валута на централната банка за да ги запре напорите на неизбраните бирократи овде во Вашингтон, од соголување на Американците и на нивното право на финансиска приватност. Дигиталните средства во дигиталната економија се иднината, но Банката на федерални резерви не треба да игра никаква улога во развојот на дигитална валута на централната банка или инаку позната како ДВЦБ, последиците ако погрешиме се премногу сериозни.

Администрацијата на Бајден моментално се обидува да создаде дигитален долар, авторитарен стил на надзор, и преку извршна наредба тие спроведуваат анализа на малопродажба, кој нема да биде отворен, без дозвола или приватен, всушност, туку би бил доведен со значителен ризик за приватноста на Американците, безбедност, финансии и многу повеќе. Овој вид дигитална валута ќе и даде на федералната влада пристап и контрола врз буквално секоја трансакција спроведена од Американци, затоа јас заедно со голем број мои колеги го воведовме државниот акт против надзор, со кој ќе се забрани ФЕД да издава ДВЦБ директно на лица. Рече Том Емер.

Обој закон ќе ѝ забрани на ФЕД да ги користи ДВЦБ за спроведување на монетарната политика и контрола на нашата економија, и ќе бара од ФЕД да бидат транспарентни, доколку тие успеат да продолжат да бидат транспарентни пред Конгресот и американскиот народ, ни требаат овие заеднички сетилни шини за да се спречат неизбраните бирократи овде во Вашингтон да го жртвуваат правото на Американците на финансиска приватност. Тој истакна.

Мислам дека комитетот на Мајк Галагер вечерва ќе ни покаже дека не сакаме да се угледаме на ККП (комунистичка партија на Кина), не треба да ја земаме нашата насока од комунистичката партија на Кина и прави да го компромитираме американскиот суверенитет или приватност и ќе не испрати во следните неколку генерации на дигиталната економија и не можеме да си дозволиме да го напривиме тоа погрешно“. Крај на изјавата.

Том Емер е херој кој се обидува да ја спречи дистописката иднина во САД, полоша од она што го гледате денес во комунистичка Кина. Том Емер е член на американскиот Конгрес кој гласно зборува за своите грижи во врска со потенцијалните ризици и негативните влијанија на дигиталната валута на централна банка (ДВЦБ) врз американската економија и финансискиот систем. Емер воведе амандмани за да ја спречи Федералните резерви да издава ДВЦБ без соодветен надзор и регулатива, тврдејќи дека таквиот потег може да ја загрози приватноста, безбедноста и стабилноста на финансискиот сектор. Многумина го сметаат за херој затоа што застана на патот на потенцијална тиранија врз Американците, со овој закон тој ги брани нивните индивидуални слободи.

ДВЦБ или дигиталната валута на Централната банка се дигитални токени, издадени од централна банка што работи на централизирана книга. Тие се врзани за вредноста на фиат валутата на таа земја. Опасноста од централизираните книги е дека субјектот кој е одговорен може да го направи она што го сака и некоја сериозна штета на неговите корисници. Централната банка има целосна контрола на сите трансакции, бидејќи ДВЦБ се на централизиран леџер (папка на податоци).

Глобалистичките архитекти на “големото ресетирање” на Светскиот економски форум сакаат да ги користат дигиталните валути на централнате банки за да ја „револуционизираат“ иднината на финансиите. Веројатно сте ја слушнале познатата реченица: „Нема да поседувате ништо и ќе бидете среќни“.

Владата може да го користи ДВЦБ како алатка за: да ја замрзне сметката, да постави ограничување на вашата сметка, да постави ограничувања за локација, ограничување на трошење, автоматски да ја оданочува секоја трансакција, да одлучува што може да купите или како да трошите, да ги ограничи поединците од основните стоки и услуги, да постави рок на траење, односно, датум за штедење и други дистописки и тоталитарни карактеристики. ДВЦБ е еден од трите столба на дистописката иднина, можете да прочитате повеќе овде.

Крипто експертот, Дарко Симуновски, веќе неколку пати јавно зборуваше за опасноста ДВЦБ, исто така, тој пишуваше во книгата “Фундаменти на крипто индустријата” за новите дигитални валути наречени ДВЦБ.

Менување крипто во кеш или обратно за само 1.5%!
???? USDT, BUSD, USDC, UST, USD, EUR, MKD, CHF.

Бидете дел од крипто заедницата и конектирајте се со истомисленици за размена на знаење и искуство.

Crypto Dive In
ве носи поблиску до светот на криптовалутите!

???? Прва дигитална менувачница на крипто во Македонија

???? Купете и чувајте Биткоин и други криптовалути

???? Менување на вашето крипто во валути и обратно

???? Физичка или Виртуелна картичка за купување – ApplePay & GooglePay

???? Подигнете готовина од одредени банкомати – БЕЗ ПРОВИЗИЈА

???? Инстант трансфер на евра во над 180 земји – БЕЗ ПРОВИЗИЈА

???? Од било која локација само со вашиот мобилен телефо

-15%

Купи реклама тука:

Месец/60€

3 Месеци/120€

Година/300€

Join Our Newsletter

Get the latest news in crypto world, analysis and more. We promise we wont spam.

Recent Posts

M

-15%