Најголемата Крипто Менувачница Бајнанс ја Напушта Канада

мај 14, 2023

Darko Simunovski

Tokenpaddock.com content is written in English. Translations into other languages are automated and there may be minor text errors.

Choose Language: 

Бинанс, најголемата крипто-берза во светот според обемот на тргување, неодамна објави дека се повлекува од Канада. Крипто-платформата објави дека одлуката е поради новите насоки кои го прават канадскиот пазар “неподобen” за нивните операции. Компанијата изјави дека се обидувала да истражи други патишта за заштита на канадските корисници, но конечно мораше да донесе тешка одлука да се повлече од пазарот.

Оваа одлука Бајнанс ја објави на Твитер, Во која соопшти:

За жал, денес објавуваме дека Бинанс ќе се придружи на други проминентни крипто бизниси во превентивно повлекување од канадскиот пазар.

Сакаме да им се заблагодариме на регулаторите кои соработуваа со нас за да ги задоволиме потребите на канадските корисници. Иако мал пазар, тој ни беше вреден поради тоа што е домашна земја на нашиот основач. Имавме големи очекувања за останатата канадска блокчејн индустрија. За жал, новите насоки поврзани со стабилни монети и ограничување на инвеститорите за крипто берзите го прават канадскиот пазар неподобар за Бинанс во моментов. Се обидувавме да го одложиме оваа одлука колку што можевме да истражиме други разумни начини за заштита на нашите канадски корисници, но стана очигледно дека нема такви.

Нашиот преостанат канадски корисници добиваат е-пошта со комплетни информации за тоа како ќе влијае ова во иднина на нивните сметки. Иако не се согласуваме со новите насоки, се надеваме дека ќе продолжиме да соработуваме со канадските регулатори за целосно размислен, компрехензивен регулативен оквир. Сметаме дека е само врз база на таков оквир дека ќе можеме да се вратиме на пазарот во иднина, кога канадските корисници повторно ќе имаат слобода да пристапат до поголема количина на дигитални средства.

Одлуката за повлекување од Канада доаѓа по издавањето на нови насоки од страна на Канадските администратори за хартии од вредност (CSA) во февруари, што бараше од крипто-платформите што оперираат во земјата да бараат одобрување пред да им дозволат на корисниците да користат стабилни монети на нивните платформи. Ова вклучуваше купување или депонирање на стабилни монети, што значи дека берзите мораа да извршат дополнителни проверки на дурилишната проверка под зголемување на регулативната прегледност.

Бинанс не е единствената платформа што се повлекува од канадскиот пазар по најновите регулативни промени. Многу други крипто-берзи се повлекоа од истиот, истакнувајќи го се затешканоста на регулативната средина за индустријата во земјата.

Повлекувањето на Бинанс од Канада е значаен удар за канадската крипто индустрија, која брзо расте во последните години. Берзата беше станала една од најпопуларните платформи за Канадците да купуваат и продаваат крипто-валути, а нивното повлекување ќе има значаен влијание врз локалниот пазар.

Независно од овој неуспех, канадската крипто индустрија останува јака, со многу други платформи и стартапи што продолжуваат да работат во земјата. Владата исто така покажува волја да соработува со индустријата за создавање на регулативен оквир кој балансира заштита на потрошувачите со иновации и раст.

Во сума, одлуката на Бинанс да се повлече од Канада е резултат на нови насоки кои го прават пазарот неподобар за нивните операции. Ова е значаен неуспех за канадската крипто индустрија, но владата и други компании во секторот работат за да се обезбеди продолжувањето на растежот на индустријата.

Менување крипто во кеш или обратно за само 1.5%!
???? USDT, BUSD, USDC, UST, USD, EUR, MKD, CHF.

Бидете дел од крипто заедницата и конектирајте се со истомисленици за размена на знаење и искуство.

Crypto Dive In
ве носи поблиску до светот на криптовалутите!

???? Прва дигитална менувачница на крипто во Македонија

???? Купете и чувајте Биткоин и други криптовалути

???? Менување на вашето крипто во валути и обратно

???? Физичка или Виртуелна картичка за купување – ApplePay & GooglePay

???? Подигнете готовина од одредени банкомати – БЕЗ ПРОВИЗИЈА

???? Инстант трансфер на евра во над 180 земји – БЕЗ ПРОВИЗИЈА

???? Од било која локација само со вашиот мобилен телефо

-15%

Купи реклама тука:

Месец/60€

3 Месеци/120€

Година/300€

Join Our Newsletter

Get the latest news in crypto world, analysis and more. We promise we wont spam.

Recent Posts

M

-15%