ДеСо Достапен на ДеФи и Лансира Своја Стабилна Монета

февруари 11, 2023

Darko Simunovski

Tokenpaddock.com content is written in English. Translations into other languages are automated and there may be minor text errors.

Choose Language: 

Конечно, монетата DeSo ќе биде достапна на децентрализирана менувачница MegaSwap , која е најсовремена паметна услуга со вкрстени синџири која обезбедува сигурна и без напор размена на монети и токени помеѓу различни блокчејн мрежи. За разлика од централизираните менувачници, MegaSwap им дава овластување на корисниците да ги чуваат своите криптовалути во сопствените независни паричници, намалувајќи го ризикот од губење на податоците и криптовалути, како што сме сведоци со различни централни менувачници како FTX, BlockFi, Целзиус (Celsius) и Војаџер Voyager.

MegaSwap МегаСвап нуди комбинација на приватноста и безбедноста на децентрализираните размени како Uniswap со леснотија на размена на криптовалути низ различни блокчејнови. Оваа иновативна услуга се справува со голем предизвик со кој се соочуваат програмерите во светот на Web3 преку обезбедување на API и вградена графичка контрола на интерфејсот што може лесно да се интегрира во која било апликација со само една линија на кодови. Оваа функција им олеснува на програмерите да ги вклучат корисниците на нивните апликации и на корисниците да разменуваат монети во рамките на апликацијата, без потреба од централизирана размена.

Со МегаСвап, корисниците може да очекуваат брза и беспрекорна замена, со просечно време на замена од само 3 секунди. На почеток од лансирањето, MegaSwap поддржува BTC, ETH, SOL, DESO, DesoDollar (матична стабилна валута) и USDC, со планови за дополнителни блокчејн мрежи како NEAR, ADA, DOGE и повеќе во иднина. MegaSwap е доказ за посветеноста на DeSo за изградба на вкрстени мрежи за социјален слој на ВЕБ3 што ги поврзува заедниците на глобално ниво.

Можете да го проверите ова видео за да видите како изгледа MegaSwap.

Според блог пост на DeSo , во иднина корисниците ќе имаат можност да ги заменуваат сите главни блокчејн мрежи, отклучувајќи огромна ликвидност за апликации внатре и надвор од екосистемот на DeSo. MegaSwap го претставува следниот чекор во еволуцијата на централизирани и децентрализирани менувачници, притоа решавајќи значајни проблеми со корисничкото искуство на ВЕБ3. 

Тековната фрагментација во блокчејн екосистемот создава пречки за корисниците да се движат од една апликација во друга, но MegaSwap им олеснува на програмерите да создаваат децентрализирани апликации за социјални медиуми без да се грижат за ликвидноста и стекнување на нови корисници.

Има уште една одлична вест која доаѓа од DeSo и тоа е создавањето на нивниот стабилна монета DeSoDollar поддржан од фиат валути односно долари, кој е достапен за тргување на MegaSwap и милиони корисници на Етериум и MetaMask сега можат да влезат во екосистемот DeSo и да ја градат иднината на социјалните медиуми, што е од креаторот предводена, во сопственост на неговите корисници и отворена за милиони програмери да се изгради на врвот на DeSo. Децентрализиран социјал (ДеСо) е децентрализиран, без дозвола, без потреба од доверба и отпорно на цензура, со целата содржина складирана на блокчејн и е 100% со отворен код. Исто така, DesoDollar (стабилна монета на ДеСо) им овозможува на основачите да одржуваат цената на нивниот буџет на DAODAO, што го олеснува собирањето средства, лансирањето, изградбата и зголемувањето на вашиот крипто стартап.

MegaSwap е ДеФи протокол за размена со вкрстени синџири без најава, без притвор на вашите средства и API, каде што корисниците можат да заменуваат помеѓу било кои две криптовалути директно на   megaswap.xyz , а исто така и програмерите на децентрализирани апликации можат беспрекорно да интегрираат или вградуваат MegaSwap директно во нивните апликации целосно самопослужување без потреба од да разговараат со продажбата. 

За МегаСвап

MegaSwap МегаСвап е DEX Децентрализирана менувачница која нема контола на вашите средства и корисниците не се обврзани да се најавуваат со мејл или слицно, туку ја зачувува приватноста и безбедноста на корисниците додека работи во целосна согласност со постоечкиот закон. За да го користите овој протокол, ќе ви треба Метамаск Metamask независен паричник кој е EVM компитабилен.

За ДеСо

Децентрализиран социјал блокчејн е нов блокчејн слој-1 изграден од темел за да ги децентрализира социјалните медиуми и да ги има за цел да стане платформа која најмногу одговара на програмерите за градење скалабилни децентрализирани апликации за социјални медиуми што можат да се вклучат во милиони корисници. . Децентрализиран социјал има своја матична криптовалута (монета) наречена DeSo ДеСо.

Менување крипто во кеш или обратно за само 1.5%!
???? USDT, BUSD, USDC, UST, USD, EUR, MKD, CHF.

Бидете дел од крипто заедницата и конектирајте се со истомисленици за размена на знаење и искуство.

Crypto Dive In
ве носи поблиску до светот на криптовалутите!

???? Прва дигитална менувачница на крипто во Македонија

???? Купете и чувајте Биткоин и други криптовалути

???? Менување на вашето крипто во валути и обратно

???? Физичка или Виртуелна картичка за купување – ApplePay & GooglePay

???? Подигнете готовина од одредени банкомати – БЕЗ ПРОВИЗИЈА

???? Инстант трансфер на евра во над 180 земји – БЕЗ ПРОВИЗИЈА

???? Од било која локација само со вашиот мобилен телефо

Купи реклама тука:

Месец/60€

3 Месеци/120€

Година/300€

Join Our Newsletter

Get the latest news in crypto world, analysis and more. We promise we wont spam.

Recent Posts

M

-15%