Крипто Академија

Ако сакате да успеете тогаш едукацијата е клучот.

Зошто да се придружите на нашиот курс?

Живееме во времиња кога наоѓањето точни информации е предизвик, одзема време и исцрпува. Ни недостасува знаење и способност да го препознаеме „лажното“ од „вистинското“ и затоа на крајот многу лесно ги губиме нашите лични податоци и финансии. Образованието стана витална точка овие денови, но уште поважно е да се најде вистинскиот извор, тука влегува Tokenpaddock.

Нашата цел е да ви ги обезбедиме вистинските информации, образование и насоки, без да потрошите безброј часови на погрешни информации.

Нашите основни информации доаѓаат од нашето истражување, програмерите и центрите за истражување од крипто индустријата.
Нашиот главен фокус е точноста на информациите бидејќи веруваме дека тоа е најголемата вредност што можеме да им ја дадеме на нашите учесници во работните групи.

Зошто Токенпадок е различен?

Нашиот пристап за учење се заснова на детални практични и теоретски часови, каде што учесниците комуницираат со нашиот крипто експерт и постојано учат во тој едукативен процес.
Курсот е базиран на книгата ???? Фундаменти на Криптоиндустријата.

Учесниците стекнуваат самодоверба со текот на учење и по завршувањето на работната група од (10 часови) како да препознаваат легитимни криптовалути, паричници, проекти разбирање на крипто индустријата.

Ние преземаме пристап за учење, чекор по чекор.

Крипто Работилница

K

TokenPaddock Crypto Workshop се заснова на 9 модули базирани од книгата Фундаменти на Криптондустријата

K

10 часови во живо, 5 часа неделно од понеделник-петок 19:00 часот, он-лајн во времетраење од: 50м д- 1 час.

K

По завршувањето на курсот, има он-лајн тест за да си го проверите знаењето.

K

Времето на наставата е предвидено во согласност со достапноста на студентите.

K

Со учество на работната група ќе добиете гратис книгата Фундаменти на Крипто Индустријата.

K

НФТ сертификат за завршен курс.

K

50% попуст на ВИП писмо ✉ крипто портфолио.

Следниот курс започнува за

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Преглед на курсот

TokenPaddock Crypto Workshop се заснова на 9 модули во рок од 10 часови во живо.

Прв Модул

Клучните елементи на светската економија и финансиски средства

Содржина

• Што е економија и видови на економија
• Дисциплини на економијата
(микроекономија и макроекономија)
• Монетарна и фискална политика
• Инфлација
• Материјални и нематеријални средства
• Финансиски средства

Втор Модул

Блокчејн/ДЛТ (дистрибуиран леџер технологија)

Содржина

• Блокчејн
• Клучни елементи на блокчејн
• Структура на складирање
• Безбедност на мрежата
• Генерации на блокчејн
• Прва, втора, трета генерација на блокчејн
• Нулта, прв и втор слој (Layer 0, Layer 1, Layer 2)

  Трет Модул

  Дигитални средства/криптовалути и рударење

  Содржина

  • Рударство на криптовалути
  • Три категории на рударење
  • Видови на консензус во алгоритaмот на
  рударење
  • Kриптовалута
  • Mонета (coin) и токен (token)

  Четврт Модул

  Класификација на крипто пазарот

  Содржина

  • Крипто-пазар
  • Класификација на крипто пазарот
  • Децентрализирани aпликации/трет слој (Layer 3)
  • Класификација на ДАПС
  • Определување на цена на криптовалута

  Петти Модул

  Тргување и анализи

  Содржина

  • Oдговорно тргување
  • Безбедно тргување и видови на измами
  • Видови на тргување
  • Tехничка aнализа
  • Фундаментална aнализа
  • Економија на токени (токeномија)

  Шести Модул

  Паричници и децентрализирани финансии

  Содржина

  • Паричници и децентрализирани aпликации
  • Хардвер и дидигитален паричник
  • ДеФи (децентрализирани финансии)

  Седми Модул

  NFT Non Fungible Token

  Содржина

  • HФТ незаменлив токен

  • НФТ пазари

  • НФТ платформи

  Осми Модул

  Веб3 (Web3)

  Содржина

  • Веб интернет генерации

  • Веб3

  • Клучни елементи на Веб3

  • Tpeт cлој на aпликации или ДАПС (Layer3)

  Девети Модул

  ДВЦБ (CBDC) Дигитална валута на Централна банка

  Содржина

  • ДВЦБ
  • ДВЦБ категории
  • Позитивни и негативни импликации
  • ДВЦБ како алатка за управување и контрола

  Дали овај курс е за тебе?

  Ако сакате да станете, самоуверен крипто инвеститор и конечно да ги контролирате своите финансии, со продлабочено знаење за да изберете и препознаете одлични проекти и безбедни платформи за тргување.

  Тогаш, не барајте повеќе и придружете се во работилницата TokenPaddock!!!

  Пријавете се сега за работилницата за крипто и добијте попуст од 50% на годишна претплата за ВИП писмо!